SWISSVOICE EPURE TELEFOONS

DECT telefoons (draadloze huistelefoons) stralen 100x per sec. zowel dag als s’nachts. Het basisstation probeert de hoorn te traceren en genereert enorm veel straling. Full eco mode toestellen, zoals de SwissVoice Epure gaan “slapen” bij geen gebruik. Hierdoor hebt u geen straling, maar bent u wel bereikbaar.

Swissvoice bestaat al sinds 1893 en heeft zich gefocust op full eco mode apparatuur. Wij hebben de epure lijn uitgekozen, omdat deze het best uit onze testen kwam en we de vormgeving tijdloos vinden. Het toestel is bijzonder prettig in gebruik en biedt alle opties die een gebruiker nodig heeft. Bekijk de video introductie hier

MEERDERE HANDSETS MET LAGE STRALING

Als fulleco® is ingeschakeld, schakelt het basisstation na een time-out van ongeveer een minuut uit. Dat gebeurt uiteraard nadat het laatste gesprek is beëindigd en er door de gebruiker geen activiteiten meer worden ontplooid, noch op het basisstation, noch op een van de handsets. Voor het ingaan van deze “slaapstand” zendt het basisstation deze informatie naar de handset(s) om aan te geven, dat deze ook naar de “slaapstand” kunnen omschakelen.

Wanneer fulleco® is geactiveerd, wordt de elektromagnetische straling volledig gestopt, zowel op het basisstation als op de handset(s). Dit werkt met een of meer handsets, aangemeld op het basisstation. De handsets en het basisstation wachten op een wake-up signaal, dat wordt gegeven bij een binnenkomende oproep of bij de activatie van een handset.

Met andere woorden: de elektromagnetische straling is alleen aanwezig als het systeem in gebruik is! Tijdens de “slaapstand” van het basisstation scant deze continu de DECT-frequenties voor een wake-up-verzoek van een van de aangemelde handsets. Hierbij komt geen straling vrij, wat doorgaans de meeste tijd van de dag zou gebeuren. Het basisstation ontwaakt uit de slaapstand door een van de volgende gebeurtenissen: Een inkomend oproepsignaal via de telefoonverbinding of het indrukken van een toets op het basisstation of op een handset.

VOORDELEN VAN EPURE V2

  • Voordelen van fulleco® modus bij gebruik van meerdere handsets
  • Geen straling wanneer de telefoon in “slaapstand” staat, wat gedurende de meeste tijd van de dag de status is. 0% straling, dus GEEN zendmast in je huis
  • Werkt met 1 tot 4 aangemelde toestellen. Aarzel niet: installeer een extra toestel in uw slaapkamer
  • Geen verplichting om de handsets in de oplader te zetten: laat ze waar u wilt!
  • Lager energiegebruik.

REDUCTIE

Tot 65% stralings-reductie van het zendvermogen kan worden bereikt wanneer u gaat bellen. Afhankelijk van de omstandigheden gebeurt dit al op een afstand tot 25 meter het basisstation.

De handset reduceert het zendvermogen afhankelijk van de ontvangen signaalsterkte van de actieve verbinding. De sterkte wordt op het toestel automatisch verlaagd tot het laagste niveau, afhankelijk van de afstand tot het basisstation. Wanneer een communicatieverbinding tot stand komt, worden de toestellen voortdurend gecontroleerd op het niveau van het signaal komend van de basis. Het verminderde stralingsniveau wordt gehandhaafd zolang de kwaliteit van de communicatie niet wordt beïnvloed. Zodra het signaal te zwak wordt om een perfecte transmissiekwaliteit te waarborgen, zal het toestel de stralingsreductie uitschakelen.

Voordelen van de stralingsvermindering tijdens de communicatie :

  • Dynamische vermindering van de stralingsemissie van het in gebruik zijnde toestel, afhankelijk van de afstand tot het basisstation.
  • Naadloze gesprekskwaliteit gewaarborgd door constante monitoring.
  • Geen permanente afname van het bereik en de prestaties door handmatig de straling te verminderen.
  • Werkt met 1 tot 4 handsets.
  • Verbruikt minder energie en verbetert daarmee de gebruiksduur van de accu’s zonder opladen.

Swissvoice selecteerde een netadapter met een efficiënt schakelende voeding. Voorheen werden de transformatoren in de netadapters zelfs warm in standby-modus. Met behulp van moderne componenten in de geschakelde voeding kan het energieverbruik met maximaal 50% (in vergelijking met de conventionele stroom-adapters) worden teruggebracht. Niet te vergeten bespaart u niet alleen op u energiefactuur, maar draagt dit allemaal ook bij tot een betere bescherming van ons milieu.

Swissvoice, die een pionier is in de ontwikkeling van stralingsvermindering, bewijst met de introductie van de fulleco® technologie opnieuw dat dit de enige complete emissiereductie oplossing is.

VIDEO HANDLEIDINGEN

BESCHIKBARE TELEFOONS