HOE KAN IK METEN?

Mobiele telefoons en laptops kunnen al op een hele kleine fractie van een sterk signaal functioneren. U hebt zelfs op kilometers afstand van een zendmast nog steeds bereik. Op deze afstand is het signaal van de zendmast erg zwak. Afschermend materiaal kan mogelijk het signaal met 99% of meer verminderen. Maar, dit betekent dat nog steeds 1% (of minder) van het signaal doorkomt. 1% van een sterk signaal is genoeg voor een apparaat om nog steeds te functioneren en vermindert nog niet eens één streepje. Maar, 99% vermindering is nog altijd beter dan geen vermindering!

TEXTIEL

Allereerst heeft u een geschikte stralingsmeter nodig. Het gebruik van de meter  kan lastig zijn omdat er straling ruis kan zijn, veroorzaakt door bijv. Wifi, een zendmast etc. Hierdoor kan de meting erg variëren. Positioneer de stralingsbron en de meter op een dusdanige manier dat zij allebei volledig onbewogen blijven. Begin met het meten van de omgevingsachtergrond om te zien of dit veel verstoring geeft. Activeer nu de stralingsbron en lees het niveau op de meter af. Wikkel de meter vervolgens in de stof. Heractiveer vervolgens de stralingsbron en meet opnieuw.

KLEDING

Afschermende kleding vermindert uw blootstelling aan straling. De effectiviteit hiervan is eenvoudig te testen met een stralingsmeter. Het gebruik van de meter kan lastig zijn omdat er straling ruis kan zijn, veroorzaakt door bijv. Wifi, een zendmast etc. Hierdoor kan de meting erg variëren. Doe allereerst de afschermende kleding aan. Activeer de stralingsbron en meet nét buiten de kleding. Positioneer de meter nu in de kleding en meet opnieuw met de stralingsbron buiten uw kleding.

ALGEMENE PRODUCTEN

Onze laptop doek, muts, baby omslagdoek en alle andere producten die zijn gemaakt met afschermende stoffen worden getest met behulp van een stralingsmeter. Het gebruik van de meter kan lastig zijn omdat er straling ruis kan zijn, veroorzaakt door bijv. Wifi, een zendmast etc. Hierdoor kan de meting erg variëren.

Begin met het meten van het achtergrondniveau van de omgeving om te zien of dit erg varieert. Activeer nu de stralingsbron en lees het niveau op de meter af. Wikkel de meter vervolgens in het product (zoals een laptop doek, muts, cap, etc.). Heractiveer vervolgens de stralingsbron en meet opnieuw. Let op: Omdat het afschermende materiaal in het product zit, kan het erg moeilijk zijn om de meter af te lezen wanneer de meter eenmaal in het product zit verwikkeld. Wij raden om die reden aan om in de plaats daarvan de stoffen te meten waarvan de producten zijn gemaakt.

Klamboes houden radiogolven tegen, dus heeft u een meter nodig. Let op: U mag NOOIT een zender/ontvanger (mobiele telefoon, laptop of enige andere stralingsbron) in de klamboe plaatsen. Dit is erg gevaarlijk vanwege opschaling naar hogere frequenties. Hang de klamboe op en plaats de stralingsbron op een vaste positie buiten de klamboe. Meet met behulp van de meter buiten de klamboe. Plaats vervolgens de meter in de klamboe en meet opnieuw.