5G netwerk anno 2022

Sinds een aantal jaren worden lantaarnpalen door heel Nederland vervangen door “ slimme lantaarnpalen”. Deze moeten gaan bijdragen aan een “ smart city”. Het is allang geen science fiction meer maar dagelijkse werkelijkheid.

De stad Apeldoorn is de eerste “smart city van Nederland”. Hier is men eind 2021 mee gestart. Het initiatief komt vanuit het World Economic Forum en het Oostenrijkse RadioLED is de partij waarmee het contract is aangegaan.

De frequenties van het 5G netwerk zijn hoog en daarmee reiken ze niet ver. Om toch een goede dekking te krijgen moeten de zendmasten voor dit 5G netwerk dicht op elkaar staan. Er is daarom gekozen om in lantaarnpalen, abri’s en in gevels zendmasten te plaatsen. Vaak zijn dit kleine witte kastjes.

Inmiddels heeft de uitrol van het 5G netwerkt zo’n vlucht genomen, dat wij bij Life-Maxx dagelijks schrijnende verhalen te horen krijgen. Mensen die niet meer normaal kunnen functioneren. Moeite hebben om zinnen te vormen, een constante piep in hun oren hebben, onrust, slecht slapen, depressie en vergeetachtigheid enz enz. Te verdrietig voor woorden.

Het is een schreeuw om hulp, waar helaas vanuit de overheid niets mee gedaan wordt, terwijl veiligheid en gezondheid van burgers toch een prioriteit zou moeten zijn. Life-Maxx helpt met advies en producten die verlichting bieden. Vooral gedurende de nacht, als het lichaam herstelt, is het belangrijk om zoveel mogelijk vrij van straling te zijn. Overdag kan het lichaam dan weer meer stralingsbelasting aan.

Het is een rare wereld waarin we leven. Alles moet sneller en moderner maar ten koste van kwaliteit van leven.