ENVIONIC FIELD ANALYZERS

De Field Analyzers zijn ontwikkeld met hulp van een aantal Nederlandse deskundigen. Er is een aantal betaalbare meters ontwikkeld die veel mogelijkheden hebben en toch eenvoudig zijn in het gebruik.

HOOGFREQUENTE VELDEN

De hoogfrequente velden kunnen door alle Field Analyzers gemeten worden. De belangrijkste veroorzakers van dit soort velden zijn:

  • De basisstations van draadloze DECT telefoons (stralen 24 uur per dag, ook als U er niet mee belt)
  • Zendmasten voor GSM of UMTS mobieltjes
  • Draadloze WLAN internet netwerken in Uw huis of kantoor
  • Mobiele telefoon
  • Magnetron oven

Alle modellen hebben een groot frequentiebereik (tot 6 GHz), en kunnen bovendien de frequentie van het signaal meten (zie handleiding).
Het model FA845 biedt een ingebouwde spectrum analyzer met een enorm grote gevoeligheid, en biedt tevens alle mogelijkheden van de FA735.

Alle Field Analyzers kunnen de straling ook als geluid laten horen, en onthouden de hoogste gemeten waarde. De modellen FA725, FA735 en FA845 schrijven bovendien alle gemeten waarden op een geheugenkaart, samen met datum en tijd.

Doordat deze meters de gemeten waarden opslaan, en ze op een netadapter aangesloten kunnen worden, is het ook mogelijk om de meter bijvoorbeeld 24 uur aan te laten staan om te zien of er in de loop van de dag of nacht een maximum is opgetreden.

LAAGFREQUENTE VELDEN

Ook laagfrequente velden kunnen klachten veroorzaken. Deze velden kunnen door de Field Analyzers FA730, FA735 en FA845 gemeten worden (er zijn bijna geen andere meters die zowel hoog- als laagfrequente velden kunnen meten). Er zijn twee soorten laagfrequente velden:

  • Laagfrequente electrische velden
  • Laagfrequente magnetische velden

BEDIENINGSGEMAK

De bediening van de Field Analyzers is eenvoudig. Na inschakelen en het kiezen van de soort meting toont de meter meteen de sterkte van de straling. Het is hiervoor niet nodig om knoppen of instellingen te controleren.

De instellingen die gedaan worden zijn in het display zichtbaar, zodat de instelling altijd samen met de meetwaarde zichtbaar is. Hierdoor wordt de kans klein dat U de afgelezen waarde verkeerd interpreteert omdat het instrument anders ingesteld staat dan U denkt.

De meetwaarden die volgens de bekende Duitse norm SBM2015 veilig zijn, zijn op te roepen met een druk op de knop, zodat eenvoudig te zien is of deze waarden overschreden worden.

ONZE STRALINGSMETERS

NIEUW
 998,00
 329,00
 229,00
HUREN
 479,00